Hillsborough Police Chief Mark O’Connor comments on ex Vungle CEO Zain Jaffer’s arrest, and Status of the 2 Children.

By Mark DePaula
Town of Hillsborough, California, Police Chief Mark O’ Connor comments on the Zain Jaffer arrest October 15, 2017 at 4:00AM at his residence on Lancaster Road.
Late morning on July 27, 2018 I met with Police Chief O’Connor and Captain Davis of the Hillsborough Police Department.
It was a short but cordial meeting with these men in blue. I had 8 questions that I had asked them both, regarding the Zain Jaffer arrest that took place October 15, 2017. Chief O’Connor answered the questions with additional input from Captain Davis.
Listed below are the 8 questions and answers.
1. How many officers responded to Zain Jaffer’s Dad’s 911 call?
Answer: Three officers, one Supervisor -Sgt. Gould and two officers-all three from the Hillsborough Police Department.
2. Were they all wearing body cameras? Were the cameras on?
Answer: Yes to the body cameras–Yes, they were activated.
3. Do you have the video data from the body cameras?
Answer: Yes
4. Did Zain Jaffer assault your officers?
Answer: Yes, he spit at Sgt. Gould.
5. Where was Zain Jaffer transported to after being arrested?
 Answer: San Mateo County Jail.
6.  Do you stand by your 3 officers, what they witnessed and wrote in their report?
Answer: I stand by all of my officers and the actions they took during this incident.
7. Do you believe Zain Jaffer committed crimes that morning?
Answer: The responding Hillsborough Police Officers witnessed an in-progress assault.  Further investigation lead to additional charges against Jaffer as two other victims were identified.  Based on the investigation, there was probable cause to arrest Jaffer.
 
8. What is the status of Zain Jaffer’s children ?
Answer: The status of the children is being handled by the Family Law Court in San Mateo Superior Court.
Note from Michael G. Stogner
To my knowledge Mark DePaula is the only person who interviewed HPD Chief Mark O’Connor. There are 7 advertising businesses aka Newspapers in SMC. The significance of this is there were 7 Felony charges filed against Zain Jaffer and they stayed for 8 months, June 7, 2018 a meeting took place at the District Attorney’s Office which included Defense Attorneys Patrick Clancy & Daniel Olmos, Dr. Eric Wexler and Dr. George Woods. SMCDA Chief Deputy Karen Guidotti, Sean Gallagher and Sharon Cho. Three weeks after this meeting the District Attorney’s Office filed a motion to dismiss all charges, claiming Insufficient Evidence. Hon. Judge Stephanie Garrett granted that motion July 2, 2018.
Defense Attorney Patrick Clancy‘s statement from a Public Relations piece which is going world wide.

Mr. Clancy praised the District Attorney’s office for clarifying the facts and making it clear that Mr. Jaffer is completely innocent of any sexual assault charge.

Innocent is what a JURY determines after the evidence is presented during a trial.

“Mr. Jaffer did not do anything whatsoever that could be considered sexual. He suffered an adverse reaction to medication and in the process injured some family members. It was accidental and could have happened to anyone,” Mr. Clancy said, “Thankfully, the District Attorney and his staff reviewed all the evidence and made the right decision.”

“The sexual assault charges were dismissed because they never happened.”

That statement is false according to DDA Sharon Cho “The acts that were charged we would say occurred.” 

We at San Mateo County News.Com believe the Town of Hillsborough Police Officers and Chief Mark O’Connor.

Release the Body Camera Videos.

1 Comment

Filed under #SanMateo, #SanMateoCountyNews, Hillsborough Police Department, Hon. Judge Stephanie Garratt, Mark De Paula, Michael G. Stogner, Mike Callagy, Prosecutorial Misconduct, San Mateo County Clerk to Supervisors, San Mateo County District Attorney Office, San Mateo County News, Steve Wagstaffe, Those Who Matter, Victim's Advocate, Vungle, Zain Jaffer

One response to “Hillsborough Police Chief Mark O’Connor comments on ex Vungle CEO Zain Jaffer’s arrest, and Status of the 2 Children.

  1. Rotundist

    San Francisco Chronicle reporter Erin Stone, who covered the Jaffer case, is looking for other victims whose sexual assault cases were not prosecuted by Wagstaffe, and are unhappy about it. erin.stone@sfchronicle.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s